Wersi OAX 1


WERSI OAX-1

De Wersi OAX-1 is een waardige opvolger van de legendarische Abacus KS-1. Dit één klaviersorgel heeft mogelijkheden die identiek zijn aan die van de grotere OAX-instrumenten. De OAX-1 is toegerust met één klavier van 76 toetsen waarin u splitpunten naar wens kunt aanmaken. Uit te breiden met een extra klavier en baspedaal tot een volwaardig OAX-1 orgel. De OAX-1 is voorzien van een geheel vernieuwd luidsprekersysteem dat voor een optimale weergave zorgt. Met name voor de entertainer langs de weg, die zijn spullen draagbaar wil hebben, is dit een ideaal instrument. Afmetingen: 122cm x 46,5cm x 18cm Natuurlijk kunt u de Wersi OAX1 nog uitbreiden. Hieronder het overzicht wat de mogelijkheden zijn.                                                                               Wersi OAX 1  
€ 8.110,00
  • Onderstel standaard                                                                                                                    
  • Onderstel De Luxe                                                                                                                          
€ 499,00

€ 599,00
  • 13 Tonig pedaal           
  • 17 Tonig pedaal   
€ 498,00
  • Wersi ondermanuaal                                                                                                                   
€ 1.372,00
  • Wersi Volume pedaal
€ 147,50Hier alvast een kleine indruk van het WERSI OAX systeem.

Na het inschakelen van het instrument worden alleen de belangrijkste bedieningselementen weergegeven. En alles zoals het op het instrument te vinden is. Hierboven eerst de totale presets, waarmee je alles met één druk op de knop kunt wijzigen. Groen is het bovenmanuaal, Het onder manuaal wordt in de kleur rood aangegeven, Blauw voor de  bas en  bruin voor de begeleiding.


EASY MODE.Tik op een klank op het bedieningspaneel en de pagina met de bijbehorende instrumenten wordt geopend. En net als op een moderne smartphone kun je "de tabbladen verplaatsen".  U zult versteld staan dat u de SONIC zonder instructies in de EASY MODE kunt bedienen! Als je twee keer kort op een tabblad tikt, verschijnt er een ander bedieningspaneel op het scherm, maar alleen het paneel dat je op dit moment nodig hebt. Gewoon geweldig om te gebruiken en u kunt genieten van het geweldige geluid van de instrumenten zonder moeizaam te moeten worstelen met grote bedieningsinstructies.


PROFI-MODE.


Natuurlijk kunt u de SONIC ook in de professionele modus zetten als u meer dan drie geluiden wilt. Dan wordt alles uitgebreider - maar het is nog steeds geen rocket science. Met de nieuwe PROFI-MODE kunt u tot 16 klanken over uw instrument verdelen.


De unieke WERSI-geluiden.

De Sonic maakt niet alleen indruk met zijn grote display en gebruiksgemak. Het zijn de geweldige klanken die worden opgewekt door het nieuw ontwikkelde audiobord. Luister naar het koper, de overtuigende vleugel, de koren, de geweldige strijkers met enorme keteltrommels. De vele up-to-date synthesizer klanken die anders alleen op de duurste synthesizers te vinden zijn. En natuurlijk de fascinerende orgelklanken die via drawbars te bedienen zijn. Wat een genot om hiermee te spelen en de wonderlijkeste orgel sound te creëren.

U kunt speciale geluidseffecten bedienen met de after touch-functie, die beschikbaar is in beide handleidingen van de SONIC. Controle b.v. het vibrato van de panfluit door voorzichtig op de schuif in het paneel omhoog te drukken. Open het filter voor synthesizertonen of verander je trompetten in fantastische shaketrompetten. Je kunt het niet beschrijven - je moet het gewoon voelen.


WERSI-drawbars

Toegegeven, niets klinkt zo lekker als de drawbars van een oud elektromechanisch orgel! Dit zware "volle" gevoel bij het uittrekken ... het inspireert gewoon elke orgelfan. Maar de WERSI-drawbars zijn heel dichtbij. Ze houden ook heerlijk vast. En dan drawbar sound: ja het is het geluid van de oude mechanische klankwielen! Trek de ene drawbar na de andere uit en schakel de rotor langzaam of snel - het geluid zal je hart sneller laten kloppen .


Legendarische Strijkers

Of het nu gaat om filmmuziek, verfijnde klassieke composities of emotioneel belade's en ballads - met één druk op de knop vindt u een symfonie of kamerorkest met strijkers, koper- en houtblazers en fantastische orkestpercussie. De vervelende taak van het samenstellen van individuele klankkleuren is niet langer nodig - u kunt zich eindelijk concentreren op de essentie van het spelen. U zult uw SONIC-orkest dirigeren en spelen met veel plezier en enthousiasme!


Realistische koren

De SONIC biedt extreem realistische en expressieve koorklanken. Of het nu jazzy scatzang, klassiek koor of moderne popzang is! In de SONIC vind je het juiste koor voor jouw muziek.


 Fantastische Vleugel en Pianoklanken. 

Ervaar het natuurlijke en onmiskenbare geluid van een grote concertvleugel waarvan de verscheidenheid aan geluiden alle muzikale genres omvat, zoals klassiek, jazz, musical en pop. 

In het geluidsspectrum merkt u dat van zacht pianissimo tot de krachtige fortissimo in het bereik aanwezig is, Een extra klankbord met een geheugengrootte van 1 gigabyte is hiervoor beschikbaar.

Een absolute vleugelervaring op de nieuwe WERSI SONIC!


Live Accordeon klanken


Zodra u Accordeon Live selecteert, verschijnt er een originele accordeon-keuzebalk op het scherm. Schakelt van het ene klank naar de volgende hoor je zelfs de originele schakelklik. En dan de geluiden! Ongelofelijk! Alle gangbare accordeonklanken zijn hier te vinden.

Echte sonore Hohner Morino-klanken, de prachtige dubbele octaafklank (4 voet met 16 voet) of de beroemde Franse musette-accordeon, waarin de individuele koren enigszins op elkaar zijn afgestemd en zo de levendige zwevende musette-toon produceren. Zo kun je deze gebruiken om Franse accordeon chansons te spelen of de wereldberoemde Stiermarkse polka's


De score-weergave

Met het OAX-systeem brengen we noten rechtstreeks naar de display van uw orgel. U kunt zelfs uw eigen partituren uitnodigen.

Sla de juiste stijl, geluiden en de partituur voor een nummer op in een Total Preset.

Er zijn veertig titels inbegrepen en er kunnen er meer worden gekocht via ontgrendelingen.


SONIC begeleidings band

Drumgrooves (echte drums) zijn echte drumgeluiden die met veel microfoons zijn opgenomen en opgeslagen in de opnamestudio. De basgeluiden zijn net zo goed. De elektrische bas of de akoestische bas. Deze twee zien er ook ongelooflijk echt en fascinerend uit. Er is ook een moderne multimediaspeler beschikbaar voor vele formaten.


Drums bewerken voor sequenties en stijlen

U het volume (snelheid) van de afzonderlijke drumgeluiden in een stijl of volgorde wijzigen. Op deze manier kun je een strik iets stiller maken en de basdrum een beetje harder.

De drumsets bevatten verschillende versies van sommige drumgeluiden. Zoals de basdrum of snare of zelfs percussiegeluiden. Hier u eenvoudig de instrumenten om te luisteren naar een andere snare of basdrum bijvoorbeeld.


Conversie van stijlen van andere fabrikanten.

Met uw OAX-instrument kunt u via activering twee modules aanschaffen, waarmee stijlen van andere fabrikanten kunnen worden geconverteerd en vervolgens in het OAX-systeem kunnen worden gebruikt. Momenteel zijn de modules YAMAHA en ROLAND beschikbaar. Verdere modules zijn in planning. Stijlen van de opgegeven fabrikanten worden niet meegeleverd.


Sequencer bewerken

Met de geïntegreerde editor voor uw MIDI-bestanden kunt u de afzonderlijke tracks op het gebied van volume, effecten en geluiden naar wens aanpassen.


Mengpaneel met microfooningang

De microfooningang en de twee andere ingangen AUDIO IN en WAVE hebben INSERT- en SEND-effecten. De microfooningang heeft twee send- en één insert-effect. Voor de audio- en wave-invoer zijn elk een send- en een insert-effect beschikbaar.


Effecten voor de mixer-ingangen.

Je kunt kiezen uit 52 verschillende effectprogramma's voor de mixer-ingangen.

Dit zijn reverb- en echo-effecten, phaser, compressor, limiter, detune, equalizer, distortion en nog veel meer.


Uitgebalanceerde Mixer

De zeer uitgebreide mixer maakt het mogelijk uw eigen gewenste sound te creëren. 

Natuurlijk is erover lezen leuk maar graag laten wij het U ook echt horen.


Silbermann Kerkorgel uit 1742


Sinds 1742 klinkt het in de stadskerk Zöblitz: het orgel van de grote Freiberger-meester Gottfried Silbermann (1683-1753)

Silbermann kreeg voor het orgel in Zöblitz hetzelfde bedrag als voor veel van de orgels van dit formaat: 800 Taler, maar daarnaast kreeg hij 2 Taler 18 Groschen voor zichzelf en 4 Taler-fooi voor zijn gezellen.

U kunt dit unieke historische kerkorgel ook bespelen op uw OAX-instrument.Sinds 1742 is het te horen in het Zöblitzer Stadtkirche: het orgel van de grote Freibergmeester Gottfried Silbermann (1683 -1753). 

U dit unieke historische kerkorgel ook bespelen op uw OAX-instrument. Het kerkorgel kan gecombineerd worden met uw WERSI klanken, denk daarbij aan koor klanken.